Гениалните Комедии на Нашето Време

25.10.2011 | Автор: | Публикувано в: Ревюта на филми

Как е по-добра класическата комедия от постоянно показваните развлекателни филми – еднодневки? Може би е качеството им да развеселят дори и най-мрачните хора или да ви изненадат приятно. Може виновникът да е в гениално измисленият сценарий, с невероятна режисура и перфектен тайминг на забавните случки. Но който и да е виновникът, великите комедийни филми ни оставят с болки в корема и необходимостта пак да ги изгледаме. Гениалните комедии ни помагат да прогоним депресията, да станем съпричастни на радостта на героите и самите ние да съприживеем техните ситуации. Невероятните комедии ни карат тайно да се присмиваме на самите себе си, на своите собствени грешки и грешни мисли.

Ето една субективна класация на великите комедии. Ако сте изпуснали някой от тези велики комедии, момента е да наваксате пропуснатите веселие и забавление пред екрана:

1. Монти Пайтън и Свещеният Граал
Според много фенове, тази серия е най-добрата от поредицата за Монти Пайтън. Свещеният Граал е преразказ на класическата легенда за Крал Артур, но вместо кралят със своите рицари да се действа в Камелот, Господ му се появява и му казва да се потърси свещеният граал. Божата им мисия преминава в комични действия и рицарите ги избиват забавно и смешно, докато в края оживяват само двама. Какво се случва след това е една от най-смешните и абсурдни комедийни филми завинаги.

2. Поспаланко / Sleeper/
Великият Уди Алън е смотан кларнетист, съдържател на био магазин. Лекарска грешка го приспива за 200 години и той се свестява в бъдещето, в един свят утопия, изпълнен с роботизирани полицаи и тайни агенти. Човекът е роб на роботите, а Уди Алън ще ви счупи от смях с комичните ситуации в неприветливото бъдеще.

3. Борат
Една съвсем нова комедия, но за сметка на това една от най-великите правени някога комедийни филми. Историята показва казахстански журналист преживяващ американската мечта. Отивайки в Америка Борат ще ни забавлява чрез сблъсъка на културите и възхищението на Борат от този нов чуден свят. Борат ще преследва своята фантазия, а именно Памела Андерсън, спасителката, която Борат вижда в списание.

За сега толкова. Очаквайте най-скоро представянето на още няколко комедии, които си заслужават гледането.

Автор:

Този автор има 13 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.