Запознанства

17.03.2011 | Автор: | Публикувано в: Запознанства

Те са навсякъде и вмомента процъфтяват виртуалните свалки. Възможностите за общуване чрез Интернет в реално време превръща кибер пространството в най-желаното място за запознанство, свалка или любовни афери. Сайтовете за запознанства и социалните мрежи са райски острови за развитието на еротиката, надеждата и коварни капани за други. Не всеки се досеща, че киберсексът крие доста неподозирани рискове, предупреждиха скоро водещи сексолози.
От една невинна задявка в интернет може да се получи една истинска драма. Електронните флиртаджии могат да платят доста висока цена за да опитат от утехата на виртуалните ласки в Интернет. Не само когато връзката от онлайн мине в офлайн, т.е. стане традиционна и директна. Дори когато един от виртуалните Ромео и Жулиета реши неочаквано да смени партньора.
Случаите се множат и техният брой постоянно нараства. Разярен мъж, зарязан от приятелката си, беше пуснал за да отмъсти нейни снимки с порнографско съдържание и клипове във различни сайтове на глобалната мрежа. Според комисията за защита на личните данни той трябва да плати глоба от 11 000 лева. За това един от рисковете на виртуалното запознанство е това, че не трябва да споделяте лична информация както и снимки и клипове засягащи данните на който и да било член на обществото.
Това за съжаление не нито първият, а със сигурност няма да е и последният случай на виртуален любовен рекет. В последно време случаите на кошмарен рекет след краткотрайни връзки се множат.
На огромен риск, както е видно, се подлагат бързорастящият брой клиенти на сайтовете за запознанства. Далеч не всеки, посетител на такива сайтове, е с добри намерения и представя истинската си идентичност и намерения. За част от хората е особено забавно да се подвизават в различни роли и да се наслаждават на ентусиазма, с който партньорите им ги възприемат в необичайното им въплащение. Именно в тези ситуации настъпват най-неприятните разочарования. Затова стратегията на опознаване в интернет задължително включва поредица от стъпки на постепенно разкриване на собствената идентичност. Този сложен процес следва да върви паралелно с разкриването и на виртуалния партньор. Важно е телефонни номера, адреси, ЕГН-та и други лични данни да се предоставят едва тогава, когато напълно сме се убедили в добрите намерения и автентичността на отсрещната страна. Но дори и тогава рисковете от разочарование, не са изключени и са доста вероятни. Според едно английско проучване от 2006 г. около 1/3 от хората, имали среща на живо със свой виртуален партньор, са останали разочаровани от него при първата им среща на живо. В половината от тези случаи разочарованието е било свързано с външния вид – най-често поради използване на нереалистични фотоматериали във фазата на предварителното опознаване по интернет.

Автор:

Този автор има 20 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Още статии от категория ‘Запознанства’