Каква е разликата между Египетския памук и нормалния памук

27.04.2020 | Автор: | Публикувано в: Web проекти

От векове египетският памук се счита за най-добрия в света. В наши дни името не се отнася до мястото, където се отглежда, а вместо вида на произведените нишки.

Но какво прави египетския памук различен от останалите?

Основната разлика е, че както обикновеният, така и египетският памук произхождат от различни растения, така че техните свойства никога няма да бъдат еднакви.

Египетският памук се избира ръчно, така че поставя по-малко стрес върху влакната, оставяйки ги прави и непокътнати. Тези влакна могат да бъдат направени по-дълго, за да създадат много фини прежди, които позволяват да се правят прежди без да се жертва дължината, като се получава по-здрав и по-мек памук, за разлика от обикновения памук, който има повече шипове.

Тъй като чистият египетски памук се състои от по-фини нишки, те могат да бъдат вплетени във всеки квадратен инч и да създадат по-фин и по-постоянен завършек, завършващ като по-мека и гъвкава материя. Освен това, тъй като не са били подбрани от машини, влакната са по-здрави и по-устойчиви на стрес.

Казва се също, че египетският памук е по-добър за тези, които трудно заспиват, това е така, защото тъканта е по-пореста, следователно въздухът може да преминава през тях – избягвайки това задушно усещане през нощта.

Вижте предложенията ни за спално бельо, което е с почти същите качества като скъпия египетски памук.

Египетският памук има плюшена мекота, която може да се сравнява само с чистата коприна. Ето защо египетският памук е най-добрият в света. Египетският памук се предлага във всеки нюанс, който може да се представи, остава жизнен след множество измивания, година след година. За трайно качество, което ви доставя безкрайно удоволствие, изберете спално бельо от Египетски памук.

Egyptian Cotton е чудесен универсален материал, който може да се използва като дамаска във всички ваши любими меки мебели.

Египетският памук не е придобил такава репутация без причина. Египетският памук е най-добрият памук в света и следните характеристики са това, което отличава египетския памук освен другите естествени влакна:

– Дължината на влакното прави възможно да се изработят най-добрите прежди, без да се жертва здравината на преждата

– Силата на влакното прави тъканите по-твърди и по-устойчиви на стрес, упъвания и усуквания

– Способността му да абсорбира течности придава на тъканите, изработени от египетски памук, по-дълбоки, ярки и устойчиви цветове

– Неговата мекота е превъзходна

– Египетският памук е подбран ръчно, което гарантира най-високи нива на чистота. В допълнение, избирането с ръка не натоварва влакната – за разлика от механичното бране – оставя влакната прави и непокътнати.

Струва ли си Египетския памук?

Да! Освен това египетският памук гарантира най-високата степен на чистота, така че има способността да абсорбира течности – което означава по-дълбоки, ярки и по-устойчиви цветни тъкани, които да добавят допълнително поп цвят в стаята ви.

Автор:

Този автор има 1 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.