Столче в банята – необходимо ли е?

27.04.2020 | Автор: | Публикувано в: Web проекти

Думичката стол в заглавието задава посоката на този текст. Да, ще става дума за мебели за баня и за удобството в обзавеждането. Какви са опциите да имате стол в банята, но в смисъла не на класически стол, но като място за сядане според различните ситуации в банята.

 

Стол за баня пред умивалника. Такъв стол може да се ползва за баня, която има голяма огледало и стоящ долен шкаф със празна средна част. Така разположен столът ще бъде идеален за дамите, които използват огледалото в банята за изцяло козметични цели. Такъв стол трябва да съответства на стила в банята, да е удобен за сядане и да не стои като излишен предмет в банята. Затова и много производители на мебели за баня, правят комплекти с долен шкаф и стол в пълно стилово съответствие.

 

Пейка за баня. За разликата от стола пред огледалото пейката в банята има съвсем други цели. Тя е отлична мебел за трудноподвижни хора, които при ползване на банята имат нужда да поседнат малко да си починат. Пейката в банята е приложима за децата, за да се изчакват един друг, когато едното си мие зъбите пред огледалото, другото да си чака реда. Това обаче не са обикновени пейки, а най-често са такива изработени да издържат на средата в банята, не са много големи като размери, но са достатъчно удобни за сядане. Разбира се има и модели, които да поискате по поръчка според размерите и удобното място за разположение на пейка във вашата баня.

 

Столче или пейка под душа. Със сигурност сте виждали дизайна на хидромасажните душ кабини, в които  винаги има едно удобно столче, което е част от структурата. То позволява напълно естествено да се насладите на всички вградени спа функции в кабината. Това не значи, че сами не можете да си направите такова нещо под душа. Можете да пригодите както столче проектирано за баня, така и пейка. Когато съобразите инсталацията с даденостите на вашата баня, можете да го ползвате за по-лесното къпане на децата; за къпане в седнало положение при по-голяма умора; за трудноподвижни хора и други ситуации за подобно приложение.

Източник: https://bania24.com/

Автор:

Този автор има 10 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.