Как да разпознаем добрите копирайтинг услуги?

17.04.2019 | Автор: | Публикувано в: Web проекти, Други

В наши дни копирайтинг услугите в България придобавиат все по-голяма популярност и много физически или юридически лица се възползват от тях за своите проекти. В повечето случаи се търсят копирайтъри, които да създават УЕБ съдържание, но немалко представители на бизнеса използват подобен вид услуги за своите рекламни кампании с печатни материали – флаери, брошури и други.

За да разпознаете добрия копирайтър, не е достатъчно да използвате програма за измерване на уникалността на текстовете, която да Ви посочи определен процент. Имайте предвид, че професионалистите пишат уникални статии, без да гледат за уникалност със софтуери. Това, че дадена програма ще ви изкара 20% дублирано съдържание, не значи, че копирайтърът е лош.

Как тогава да разбера кой копирайтър е добър?

Много просто. Поръчайте текст и го прочетете. Влезте в смисъла на текста и преценете, дали той е интересен за вас, или не ви грабва. Ако ви стане интересно и се зачетете, то значи копирайтърът или фирмата за копирайтинг услуги са си свършили работата. При положение, че ви се прииска да затворите статията още след първите 2 абзаца, то със сигурност сте сгрешили с избора си.

От значение са граматиката и пунктуацията. Един текст трябва да бъде стилистически добре подреден и да следва правилата за писане. Това, разбира се, не значи, че трябва да се вманиачавате във всяка пропусната запетая, но все пак е препоръчително да се следи за правописа в дадената статия.

Не на последно място вижте оформлението. Качествените статии съдържат заглавия, подзаглавия и параграфи. Това е задължителна подредба за един изискан и хващащ окото текстов материал. Не е фатално, ако подобно оформление отсъства, но е препоръчително, а в някои случаи и задължително.

Защо да платя повече от 2 лева за 100 думи?

Обикновено копирайтърите търсят минимална цена от 2 лева на 100 думи или много по-висока (3,4, 6 лева). Естествено е да ви се струва скъпо, но имайте предвид, че точно тези сто думи могат да грабнат клиента и той да се възползва от вашите услуги. Ето защо не бива да омаловажавате цените на копирайтинг услугите, а да се замислите за възвръщаемостта на направената от вас инвестиция.

Разбира се, има фрийлансъри, които ще ви вземат 1.30, 1.50, 1.70 за 100 думи текст, но заслужава ли си да им гласувате доверие е въпрос на гледна точка, която няма да коментираме в публикацията.

В обобщение

Добрите копирайтинг услуги са тези, които предоставят смислен, грамотен и грабващ читателите текст. Ако тези компоненти са налице, то не бива да се замисляте за отделените от вас средства.

Да се надяваме, че сме помогнали да се ориентирате в “джунглата” от копирайтъри и Ви желаем успехи!

Статията е написана и публикувана от фирма за Копирайтинг услуги – Колорфул Копирайтинг ЕООД, която работи на територията на България и предлага съдържание за УЕБ и рекламни материали!

Автор:

Този автор има 136 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.