Колко трябва да платя за поддръжка на компютри?

15.09.2018 | Автор: | Публикувано в: Бизнес

Много фирми имат нужда от компютърна поддръжка, но повечето от тях се страхуват, че тези услуги са скъпоплатени. Истината е малко по-различна, тъй като ит аутсорсинг компаниите взимат много по-малко пари, отколкото ако отидете на техник. В зависимост от това колко са компютрите в офиса ви, ще получите пакетна цена, която няма да натовари бюджета ви.

Обикновено добрите фирми за ит поддръжка, взимат по 15 лева на компютър. За другите услуги пък имат конкретни тарифи. След като намерите сайта на компанията, вижте какви са предложенията и преценете какво ви трябва на вас. Не сте длъжни да плащате най-скъпите пакети включващи изграждане на мрежи, поддръжка на сървъри и тем подобни опции.

Ако до този момент сте носили компютри на поправка в сервиз, сигурно сте се отчаяли от високите цени. Запомнете, че при професионалната компютърна поддръжка, ще дадете много по-малко средства за повече свършена работа. Това е така, защото ит поддръжката може да се извършва и дистанционно, и не е нужно екипът от специалисти да присъства във вашия офис.

Потребителите имат достъп до софтуерно и хардуерно обслужване, борба с вируси и зловреден код, адекватна грижа за мрежи и системи, смяна на части и много други. Ако дадената услуга не може да се извърши от разстояние, ит екипите идват със собствен транспорт, за да извършат ремонтната дейност. Това влиза в пакета, който сте поръчали.

Определено цените за поддръжка на компютри не са високи, а работата е много специална и в повечето случаи наложителна. Спестете си нерви от постоянните бъгове в операционните системи, неправилната работа на хард диска, изгорялата рам памет или пробивите в системата. Вече има кой да поеме грижата за всичко това, и то на една разумна цена, която ще ви зарадва.

В обобщение

В случай, че имате собствен бизнес, който се държи на компютърни системи, е необходимо да инвестирате в поддръжка на компютри. Само по този начин, ще гарантирате на клиентите си, че техните данни са защитени, и ще работите в отсъствие на всякакво напрежение. Ако до момента не сте били запознати що е то ит специалист, сега вече това не е никакъв проблем.

Автор:

Този автор има 122 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.