Банята ми се нуждае от ремонт – какво да правя?

15.02.2017 | Автор: | Публикувано в: Бизнес, Услуги

Един от най-неприятните, но същевременно и най-наложителните ремонти, които се налага да правим вкъщи, е този на банята. Не е приятно, когато цялата е в мухъл, протекла и вмирисана. Материалите, от които е изградена всяка баня, са специфични и не би било много добре сами да се нагърбите с ремонта, ако не сте наясно как точно се прави.

Повечето хора губят изключително много време, търсейки подходящ майстор, който да свърши работата. Ако имаме доверие на майстора, няма проблем, но в повечето случай е някой непознат, който работи на около 40 процента от капацитета си. В крайна сметка след седмици получаваме що годе завършена баня, която, обаче, е много вероятно да се нужда от нов ремонт съвсем скоро. Затова по-добрият избор би бил професионална къртаческа фирма. А с такива е пълно във всеки град.

Може би не ви се вярва, но повечето фирми от типа кърти, чисти и извозва са добре обучени и специализирани в ремонт на бани, тоалетни и мокри помещения. Един от основните етапи е къртенето на старите плочки – очевидно такава фирма би трябвало да се справи с тази задача. Това, което допълнително може да направи, е да залепи и новите – гранитогрес, фаянс, няма значение. Това спестява страшно много време и пари.

Да не забравяме и че плочките и другите нужни материали са изключително тежки. Майсторите обикновено искат помощ от клиентите за пренасянето им, но наемайки професионална фирма, няма да ви се наложи да катерите 5 етажа, мъкнейки плочки.

Друг плюс е, че тези фирми са специалисти и в чистенето. Не си мислете, че новата ви баня ще изглежда като преживяла война, след като си тръгнат работниците. В цената обикновено се включва и почистването на прахоляка и строителните отпадъци след ремонта.

А в случай, че се налага и боядисване на стените и тавана, то ще ви излезе още по-изгодно с услугите на специализирана фирма кърти, чисти и извозва. Отново ще споменем, че няма да има нужда да катерите стълби с баки боя. Нито пък да разкарвате с личния си автомобил майстора до магазин за строителни материали, за да купите боя. Фирмата ще свърши сама всичко.

Така че забравете безкрайната ангажираност и досата от наемането на майстори за ремонта на бяната ви. Вложете малко време в намирането на подходяща фирма, която да свърши цялата работа и ще сте изумени както от перфектно наредените плочки и боядисани стени, така и от краткото време и ниската сума, които ще инвестирате!

Автор:

Поддържам магазин, в който може да прочетете мнения за Аквасорс и да се сдобиете с техни продукти. Също така, ако желаете да закупите хостинг с намаление, посетете dpanov.com.

Този автор е публикувал досега 4 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.