5 стъпки по организация на погребение и ритуал

07.08.2016 | Автор: | Публикувано в: Бизнес, Услуги

Ако ни напусне любим човек, то ние сме длъжни да направим почетно погребение, с което да покажем обичта и респекта си. За целта е необходимо да извървим пет важни стъпки, за да стане всичко, така както покойника би желал, а и самите ние искаме да се случи. В тази статия ще ви помогнем, като ви дадем няколко ценни съвета, които да използвате в този труден миг.

  1. Избор на погребална агенция – това е първото нещо, което трябва да направите. Лоша практика е да се спирате на първата срещната фирма за обредни услуги, само защото е в близост до вас. По-добре прегледайте във виртуалното пространство сайтовете на различните бюра и прегледайте цените на ковчезите, погребението, ритуала и т.н.
  1. Плащане за услуги – заплащането за услуги става, след като прочетете тарифите на погребалната агенция. Желателно е да изберете пакетни услуги, които включват организацията на погребението или кремацията, опело, панихида и други. Не бива да присъстват никакви скрити такси, а всичко да бъде прозрачно и ясно на клиентите.
  1. Административна дейност – всяка добра траурна агенция предлага съдействие относно административните дейности съпътстващи кончината на близките ви хора. Това може да бъдат смъртния акт, репатрация, покупка на гробно място и много други. В случай, че погребалното бюро не ви предложи такъв тип помощ, по-добре се откажете от него.
  1. Религиозна церемония – церемонията по изпращане на близък човек трябва да бъде свързана с неговата религия (християнство, католицизъм, будизъм) и т.н. Тези подробности се договарят предварително, за да сте сигурни, че всичко ще мине гладко.
  1. Надгробен паметник – изборът на надгробна плочка или паметник се извършва на първата годишнина от погребението. Желателно е фирмата за траурни услуги да ви насочи към изработка на паметник или да сама да предложи такъв тип услуга.

Това са петте важни стъпки при организация на погребение, ритуал и годишнина. Запишете тази статия в компютъра си в случай, че ви потрябва на по-късен етап.

Автор:

Този автор има 120 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.