Нискокачествените и неудобни обувки водят до болести

09.04.2014 | Автор: | Публикувано в: Web проекти

Чували ли сте за израза „евтиното винаги излиза по-скъпо”. Това си е абсолютната иситна, важи изцяло и в обувната индустря. Всеки си мисли, че е ударил шестицата като си е купил обувки за 10-20 лв., но послдствията може да с трагични за човешкия крак и въобще за целия организъм.

Обувките направени от евтин материал и нискокачествено лепило могат серизоно да увредят крака и не само него. Това съвсем не означава, че и скъпите обувки са направени според всички изисквания и са удобни. По същият начин стоят и нещата с евтините обувки, не винаги те са вредни.

В повечето случаи, когато човек си купува обувки, той не се интересува от производителя и от качеството на обувката и последствията не закъсняват. Нанся големи вреди на крака си.

Обувките, които запаряват краката, които ги изпотяват са много вредни. Те нанасят големи щети на крака, водят до появата на гъбички и гъбични инфекции. Дерматолози казват, че нискокачествения материал и боите с които е рисувана кожата на обувката правят контакт с крака и могат да причинат някои кожни болести, особено опасно е при децата. За това когато купувате обувки за децата си много добре прочете етикета на обувката и проучете производителя, все пак здравето на детето е най-важно.

Българският пазар е пълен с нискокачествена и китайска стока, за това преди да закупите даден продукт добре го проучете.

Автор:

Този автор има 7 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.