Основни видове матраци

26.03.2014 | Автор: | Публикувано в: Web проекти

Матраците са едни от основните неща, с които е добре да се съобразите, когато закупувате вашите спални. Казваме това, тъй като обикновено, когато обзавеждаме своя дом и сте стигне до спалнята, ние отдаваме по – голямо значение на това какъв е дизайна на спалнята или какви допълнителни мебели можем да сложим и пропускаме да си осигурим добри и качествени матраци. А точно те са тези, върху които прекарваме доста голяма част от денонощието си и точно те играят основната роля, за да се чувстваме добре, бодри и отпочинали.

Видовете матраци, които ни предлагат различни фирми и магазини като http://www.matracite.eu са изключително много и когато се налага да подменим стария си матрак с нов, е добре да помислим от какъв точно се нуждаем. На какъвто и матрак да се спрем обаче, най – важното е той да е удобен лично на нас и затова преди да закупим матраците задължително трябва да ги изпробваме.
Основните видове матраци, които могат да се открият в момента на нашия пазар са няколко е и ние ще се опитаме да ви запознаем с основните характеристики на някой от тях.

Най – популярния вид матрак е пружинения матрак. Този вид матраци се състоят от пружинено ядро, основа и различни облицовъчни пластове. Този вид матраци са най – разпространени, сравнително евтини, но и не толкова удобни при спане.

Матраци от мемори пяна – Този вид матраци, които се предлагат и от http://www.matracite.eu са разработени на базата на полиуретанова, високоеластична или латексова пяна, която притежава висока плътност, с въздушни кухини в нея, благодарение на което матраците приемат формата на тялото на спящия човек и му осигуряват комфорт.

Водни матраци – Този вид матраци, както става ясно от самото им название са съставени от вода, която е надеждно капсулирана между изолиращия материал и облицовката. Водните матраци не са особено популярни в страната, тъй като макар да приемат формата на човешкото тяло не са особено комфортни при спане.

Разбира се, на пазара могат да се открият и други видове матраци, но на какъвто и да се спрете е важното той да ви е удобен. Затова, преди покупката задължително до изпробвайте, за да разберете това ли е вашия матрак.
Не бива да забравяте, че доброто настроение, активността през деня и добрия ви тонус зависят от това на какво спите нощем. Ако матраците, на които спите са ви удобни, ще се събуждате бодри, свежи и готови да приемете всяко предизвикателство.

Автор:

Този автор има 16 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.