Класация на най – предпочитаните матраци

26.03.2014 | Автор: | Публикувано в: Web проекти

Омръзнало ви е да се събуждате кисели и недоспали? Писнало ви е да се събуждате по няколко пъти на вечер, защото не ви е удобно да спите? Тогава значи ви е време да смените матраците. Да, точно така. Най – честата причина да не можем да спим здрав и спокоен сън ( освен неприятните мисли) е неудобния матрак.
В момента разнообразието от матраци, което може да се открие на нашия пазар и на страниците на http://www.matracite.eu е наистина голямо и няма защо да тормозите телата си с нещо, което не ви е удобно.
Днес можете много бързо и лесно да се сдобиете с това, което ви е необходимо, без да се налага да обикаляте и търсите с дни. Дори и спалнята ви да е с нестандартни размери, можете да поръчате матраци по поръчка и с това проблемите ви със съня да останат назад в миналото.
Да видим сега какви са най – разпространените и търсени матраци ( говорим за стандартните модели, които се предлагат ) и на какво трябва да обърнете внимание при покупката им.

Номер едно в момента са матраците от мемори пяна. Няма как да не сте чували за тях, но все пак да разясним защо са толкова популярни.
И така, този вид матраци са направени от високоеластична пяна, която се адаптира към тялото, като заема формата му. Това означава, че когато вие легнете на матрак от мемори пяна, той нежно ще ви обгърне и ще създаде специално за вашето тяло комфорта, от който се нуждаете. Когато не лежите на него, той възстановява първоначалната си формата. Освен това този революционен вид матраци имат свойството да запомнят телесната температура, така се лежейки върху него вие да се чувствате като в облаците.

Номер едно сред най – купуваните матраци според съотношението качество – цена са пружинните матраци ( еднолицеви и двулицеви ). Моделите се състоят от пружинна система, дунапрен и стабилизираща шина. На пазара могат да се открият анатомични, ортопедични и други видове пружинни матраци.

От няколко години на родния пазар се появиха и водни и въздушни матраци, които също си имат своите предимства.
Предимството на въздушния матрак е, че е съставен от вакуумирани въздушни капсули, много е лек и лесно се надува. Недостатъкът му е, че не е подходящ за постоянен матрак, но пък за сметка на това може да се ползва в случай, когато ви изненадат непредвидено повече гости.

Водния матрак се състои от вода, която е капсулирана изключително добре. Предимството на тези видове матраци е, че също като тези с мемори пяната приемат формата на човешкото тяло, но недостатъкът им е,че не могат да осигурят добър комфорт по време на сън.

Автор:

Този автор има 16 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.