Някои от свойствата на Acai Berry – бразилското чудо

20.09.2011 | Автор: | Публикувано в: Хранителни добавки

Като резултат на чудесната си наклоност да редуцира излишното тегло Acai Berry е придобила световна известност. To се ражда и развива в Бразилия по бреговете на Амазонка. Acai Berry има характеристики като най-хранителните и като следствие от това един от най-полезните по света плодове. Характеризира се с изключителен а също така незабравим шоколадов аромат и местните жители познават значителен брой рецепти за подготвянето на енергийни смеси при използването на месестата част на acai berry.
Освен че понижава теглото Acai Berry помага значително да се понижи равнището на недоброкачествения холестерол в кръвта, стимулира действието на храносмилателната и кръвоносната системи, оказва ободряващо въздействие върху сърдечно-съдовата система, пречиства организма от вредните отлагания и токсини и отлага процеса на състаряване.Acai Berry включва в себе си изключително съчетание от минерали и аминокиселини, които имат ползотворен ефект върху работата на мускулите, а не трябва да забравяме, че имат в състава си мощни антиоксиданти, ефективно оказващи въздействие върху вредното натиск на свободните радикали. Acai Berry съдържа аминокиселини, Омега 9, Омега 6, Омега 3 вещества и аминокиселини с силно антиоксидантно въздействие, витамни В2, В6 и В1 и Е и С, съединения прилагани при фосфора и калция
Местното население на Бразилия вече от столетия прилага Acai Berry , благодарение на което има голяма дълготрайност на живота и силно здраве.
Загадката на палмата учените откриват едва през 2004 г. Чрез антиоксидантни свойства тя според научни сведения се намира на главното първо място сред цялата растителност. Толкова много ползотворни вещества, които има в състава си един плод,могат да бъдат видени доста рядко в какъвто и да е продукт. Acai Berry съдържа в себе си 10- 20 пъти повече антиациани и 30 пъти повече антиоксиданти за разлика от червеното вино.

Автор:

Този автор има 57 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.