Ароматните масла и хранителните добавки- всичко което трябва е необходимо да знаем

10.08.2011 | Автор: | Публикувано в: Здраве и красота

Значителна част от изследвания подкрепят приложението на ароматни масла като безвредни, консервиращи храната добавки. В тази статия ще се наблегне на употребата на ароматните масла като природни хранителни добавки.
В търсене на по-голям кръг от безопасни, естествени подходи за преработване на храната, изследователите от цял свят пробват антимикробното действие на ароматните масла в хранителни продукти и хранителни добавки. Като се има предвид многото видове ароматни масла като за пример са риганът и мащерката са най-ползвани при значителна част от изследвания и изглежда че те най-дейно нападат микробите. Резултатите предполагат, че сместа от натурални масла се прилага като съединение и по тази причина е по-резултатно от приложението на характерните масла.
Тестовете са били проведени в обстановка като зеленчуци, които са готови за консумация и мляко. Значителен дял фунги и бактерии са били проверени като не трябва да забравяме салмонела и lactobacillus. Има тенденция природните масла са по-ефективни, по- плодородни на протеин, имат понижено pH, бедни са на мазнини и са ниско карбохидратни.
Изследователите обръщат внимание и последствието от възприятията при разнообразието от концетрирани ароматни масла, както и вкуса им и тяхната миризма. В значителна част случаите било отбелязано че според мноогобразните смесици и концентрации на ароматни масла, се получават не само ефикаснипостижения, които се асоциират премахването на бактериите, но също има и, приятни на вкус.

Автор:

Този автор има 57 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.