Цената на соларните панели и как пестят пари

10.06.2014 | Автор: | Публикувано в: Съвети

Има много фактори, които трябва да се вземат предвид, преди потребителите да решат дали соларните панели са точното решение. Мястото, на което живеят потребителите, е голям фактор по време на вземането на това решение. Колкото по-слънчево е едно място, толкова по-голям смисъл има да се закупят соларните панели. Потребителите трябва да вземат предвид и факта колко са готови да похарчат за електричество. Това зависи основно от ставките за комунални услуги в съответния район. В случай, че цените им са високи, соларните панели ще добавят стойност към тази сума.

 

Първоначални разходи

Естествено, не е тайна, че потребителите ще трябва да платят за първоначалното инсталиране на соларните панели. Цените за монтажа могат да се проверят в интернет, когато решението е взето. Има някои правила, които винаги важат. Например, колкото повече слънчеви панели са предвидени за инсталация, толкова по-голяма ще е сумата. Потребителите трябва да са наясно, че вероятно няма да са в състояние да покрият нуждите от електричество на дома си само със соларни панели. Затова те трябва да предвидят и разходите за традиционно захранване.

 

Силните страни на соларните панели

Естествено компаниите, които се занимават с търговията и монтажа на соларните панели, имат и оферти за отстъпки. Това ще направи цената на цялостната система по-ниска. Потребителите трябва да мислят за соларните панели, като за дългосрочна инвестиция. Освен това, наличието им винаги покачва стойността на имота.

Трябва да се отбележи, че това е естественото развитие на плановете за енергийна ефективност. Колкото по-масово става монтирането на соларните панели, толкова повече пада цената. Бъдещето на този метод за захранване на дома с електроенергия, изглежда безоблачно.

 

Как се намаляват сметките за соларните панели?

 

  1. Наемане на соларните панели

Има много компании, които използват този модел на работа. Те отдават под наем необходимите соларни панели, а потребителите заплащат фиксирана ставка за електроенергията, която панелът генерира. И тъй като Слънцето ще бъде с нас още милиони години, цената на електричеството ще бъде непроменена.

Освен това, потребителите могат да получат отстъпка, ако фотоволтаичната система отговаря на изискванията за безопасност и противопожарните правила. Процентът на отстъпката може да стигне до 1/3.

 

  1. Закупуване на използвани соларни панели

Използваните елементи могат да се намерят в много сайтове. Това, че се продават в сайтове, като Еbay, не означава непременно, че са употребяване. Възможно е да се намерят на по-ниска цена.

 

  1. Изграждане на панелите

Някои хора твърдят, че закупуването на подобни устройства е много скъпо. В такива случаи, може да се използва методът „Направи си сам”. Потребителите ще трябва да отделят пари за материали и да разчитат единствено на собствените си знания и възможности.

Можете да създадете свой собствен слънчев панел от нулата или можете да се започне с основния панел и да се изгради един за по триста долара.

 

Потребителите, които са решили да се захванат с тази задача, могат да потърсят повече информация за устройството и необходимите материали. Освен това, те трябва да са в състояние да положат малко повече усилия от физическо естество. Това е страхотен проект за дома. Вероятно изработката на панелите ще им струва значително по-малко в тази ситуация.

Автор:

Този автор има 60 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.