Смяна на входните врати на тухлена къща

18.05.2014 | Автор: | Публикувано в: Обзавеждане

В случай, че собствениците на тухлена къща искат да сменят входните си врати, имат наистина много опции, от които да избират. Причините за смяната на входните врати може да са най-различни. От една страна, те може да са били подложени на промяната в атмосферните условия за прекалено дълъг период от време, от друга, може да е желанието за обновяване на собственика на дома. Без значение от причината, опциите, които съществуват на пазара, не са ограничени по никакъв начин.

Входните врати за къщи, които могат да се намерят в търговската мрежа, са от всякакви материали, както и стилове. Дори и най-капризният потребител е в състояние да намери входните врати, които търси. Тези врати са изключително важни за всеки дом, защото задават първото впечатление. Освен това, те са там, за да осигурят безопасността на обитателите на дома.

Смяната на врата

Входните врати трудно се демонтират, затова е необходима малко предварителна подготовка. Собствениците на дом, които искат да сменят входните си врати, трябва да са в състояние да се обърнат към силовия сектор от инструментите си. В тази задача ще им бъдат полезни всички видове чукове, дърводелски пили, лостове и т.н. Добра идея е да се намери и ръчен трион, който да се използва при демонтажа на входните врати.

Освен това, трябва да се обърне сериозно внимание на личните предпазни средства. Това са предпазни очила, работни ръкавици, както и предпазна маска. Всички тези неща са за предпазване от наранявания по време на работата. Маската е от особена важност, защото така няма да бъде вдишан прах.

Същинската работа

На първо място се налага да се откачи вратата от пантите, благодарение на които се отваря и затваря. Демонтирането от пантите може да се направи по няколко начина. Най-безопасният сред тях е да се започне от пантата, която се намира най-близо до пода. Постепенно работата се премества и на устройствата, които се намират по-нагоре. Входните врати са по-масивни и тежки от тези, които се използват в помещенията, заради това имат и повече панти. Обикновено вратите, които са във вътрешността на къщата, имат по две панти, а входните врати са с три. Премахването на пантите се случва с помощта на отвертка. Това е задача, която не би трябвало да затрудни никого. Изваждането на врата може да се окаже по-трудно, заради тежестта. Това е причината, поради която може да се наложи в проекта да участва повече от един човек.

Демонтаж

След развиването на пантите практически погледнато входните врати трябва да са готови за преместването. Вероятно ще има и части от пантите, които са останали на касата на врата. Те трябва да бъдат премахнати, за да се сложат новите. Това може да се случи с помощта на подходящата отвертка. Много е възможно да се наложи да се приложи и повече сила за премахването им.

Демонтажът на вратата трябва да отнеме до няколко минути. Личната безопасност на участниците трябва винаги да бъде приоритет. Предпазните средства за работа са изключително важни. Монтажът на новите входни врати трябва да е толкова прост, колкото демонтажа. Единственият тежък избор, който се налага да се направи, е този на подходящите входни врати. Улеснете избора си като разгледате предложенията на Аркома на www.arcoma-bg.com

Автор:

Този автор има 60 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.